- 29. september 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set748
Eller kokosmakroner…
Denne opskrift er en del af mine 6. årgangs arbejde med det sønderjyske kaffebord.
Læs mere om mit: Det sønderjyske kaffebord & miniforløb
Denne opskrift er også en god begynderopskrift til børn, som vil kaste sig over bagning hjemme eller som en del af 4. eller 5. klasses madkundskab. Den er nemlig meget simpel, da tingene bare blandes i en skål og tilsættes æg og smør.
Marcipan og citron er valgfrie. Det er en super billig opskrift, hvorfor jeg altid køber lidt marcipan og citron. Det giver bare lidt ekstra lækkerhed og en smule syre til kagen. Men reelt set, er du godt kørende med æg, sukker og kokosmel – hvilket også gør kagen glutenfri i disse madmæssige mangfoldighedsdage.
Kokosmakrone
Christian SvaneForb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord
Ingredienser
- 4 æg
- 300 g sukker
- 400 g kokosmel
- 100 g marcipan (valgfrit)
- Skallen fra en halv citron
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt.
- Tilsæt kokosmel + evt. marcipan og citronskal (rives på fine side af råkostjern).
- Lad dejen trække i 15-20 minutter på køkkenbordet. Klargør en bageplade med bagepapir imens.
- Tænd din ovn på 180 grader celsius, over- og undervarme.
- Tag en spiseske som din måleenhed for dine kokosmakroner.
- Tag en klump af dejen med spiseskeen og pres den fast sammen i din hånd som en kugle.
- Placer dejkuglen på en bagepladen og form den til en top. Du kan med fordel gør dine hænder fugtige med vand, således dejen slipper dine hænder lettere.
- Bag kokosmakronerne ved 180 grader celsius i ca. 10 minutter. De skal være let gyldne.
Tip til opskriften
Kunne man komme til at smelt lidt chokolade og dyppe de bagte og afkølet kokosmakroner heri? Ja, det tror jeg nok…
Velbekomme.